[O1] Żarząca się kontrolka ładowania akumulatora

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wesoły
    Drive
    • 2008
    • 43

Mowisz o napinaczu paska rozrzadu?

[ Dodano: Pon 19 Gru, 11 08:17 ]
    Zamieszczone przez laurin
    Ja miałem - winne było sprzęgiełko alternatora. Jeszcze kilka dni pośmigałem i całkiem sie rozpadło i kontrolka świeciła się non stop.

Pamietasz moze ile to kosztowalo z robocizna?

Komentarz

• Polon
      Rider
      • 2010
      • 315

Zamieszczone przez wesoły
      Mowisz o napinaczu paska rozrzadu?...
      Nie. Chodzi mi o napinacz wielorowkowego paska, napędzającego między innymi alternator. Jeśli się zacina, może dawać podobny efekt.

Jednokierunkowe sprzęgło alternatora to też dobry trop.
      Pozdrawiam

Komentarz

• wesoły
        Drive
        • 2008
        • 43

Witam.
        Wymienilem napinacz i pasek bo dzwieki troche ustaly ale wciaz troche slychac..

Zauwazylem jeszcze cos jak sie auto rozgrzeje to wszystko cichnie, to po pierwsze. Po drugie na zimnym silniku jak wlaczam klime to tez nic nie slyszalem, chodzi o ten dzwiek.

Sprzegielko alternatora jest dobre, a propo. Jakby ktos mial jakies pomysly to prosze pisac. Dzieki wielkie za pomoc.

Komentarz

• Polon
          Rider
          • 2010
          • 315

Witam.
          Wymienilem napinacz i pasek bo dzwieki troche ustaly ale wciaz troche slychac..
          Zauwazylem jeszcze cos jak sie auto rozgrzeje to wszystko cichnie, to po pierwsze. Po drugie na zimnym silniku jak wlaczam klime to tez nic nie slyszalem, chodzi o ten dzwiek.
          Sprzegielko alternatora jest dobre, a propo. Jakby ktos mial jakies pomysly to prosze pisac. Dzieki wielkie za pomoc.
          Pozostały jeszcze do sprawdzenia łożyska alternatora. Może to one domagają się wymiany? Przy okazji wymiany łożysk wymieniłbym też szczotki.
          Pozdrawiam

Komentarz

• wesoły
            Drive
            • 2008
            • 43

A co byscie powiedzieli o kole w klimie? Jak pisalem wczesniej jak wlaczam klime dzwiek ustaje.
            Mam jeszcze pytanie czy mozna z tym jezdzic dluzsze trasy?

Komentarz

• Polon
              Rider
              • 2010
              • 315

A co byscie powiedzieli o kole w klimie? Jak pisalem wczesniej jak wlaczam klime dzwiek ustaje.
              Mam jeszcze pytanie czy mozna z tym jezdzic dluzsze trasy?
              W kole napędowym kompresora klimatyzacji znajduje się sprzęgło. Część zewnętrzna tego sprzęgła (ta, na której leży pasek) może mieć luźne łożysko i przy rozsprzęgleniu hałasuje.
              Pozdrawiam

Komentarz

• wesoły
                Drive
                • 2008
                • 43

jeszcze jedno pytanie czy mozna bez strachu jechac na dlugie trasy z czyms takim? dzieki za odpowiedz

Komentarz

Pracuję...